Waarom is een arbeidsongevallenverzekering verplicht?

Een arbeidsongevallenverzekering is een verzekering die in Belgiƫ verplicht is. Stel dat u een eigen bedrijf heeft, dan kan het voorkomen dat een werknemer van u te maken krijgt met een arbeidsongeval. Het kan zijn dat deze persoon van een ladder is gevallen of een ijzeren paal tegen zijn hoofd heeft gehad omdat hij in de bouw werkt. Er is veel mogelijk tijdens de kantooruren, voor u, maar ook zeker voor uw werknemers. Het is belangrijk dat u daarom een goede arbeidsongevallenverzekering heeft afgesloten, deze polis vergoedt u namelijk tegen de schade die een personeelslid bijvoorbeeld op heeft gelopen tijdens een arbeidsongeval.

U kunt natuurlijk niet zelf alle kosten gaan dragen wanneer iemand ten val komt, dit zou u erg veel geld gaan kosten. Daarom is de arbeidsongevallenverzekering op de markt geroepen. Deze verzekering vergoedt deze kosten en zorgt er voor dat uw bedrijf niet in de problemen komt wanneer er iets met uw werknemer gebeurd. Een ongeluk kan natuurlijk altijd gebeuren, dit hoeft niet altijd de schuld van de werknemer of het bedrijf te zijn, er kan altijd iets los zitten wat niet goed vast is gemaakt, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Wanneer u een eigen bedrijf heeft bent u het als werkgever verplicht om een arbeidsongevallenverzekering voor uw werknemers af te gaan sluiten. U kunt kiezen voor een basisverzekering of voor een basisverzekering met een aanvullende verzekering. Er is in deze richting veel mogelijk. Laat u daarom goed informeren en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf. Maar het belangrijkste van alles, bekijk ook wat het meest gunstige is voor u, maar ook voor uw bedrijf. Wat gaat het u allemaal kosten? Waar kan het goedkoper? Allemaal vragen waar u vooraf goed over na moet denken, maar ook wat u goed moet onderzoeken. Neem de tijd om een goede arbeidsongevallenverzekering af te sluiten en overhaast niets. Het is wel verstandig dat wanneer u een eigen zaak op wilt zetten vooraf al gaat kijken naar een goede arbeidsongevallenverzekering, wanneer u namelijk werknemers hebt kan er al van alles gebeuren. Zorg er daarom voor dat u vanaf het begin af aan een goede arbeidsongevallenverzekering heeft afgesloten, zodat u straks niet zelf op moet draaien voor een arbeidsongeval. Dit gaat namelijk ten koste van uw bedrijf en gaat u heel veel geld kosten. Lees daarom goed de informatie door over een arbeidsongevallenverzekering en bekijk diverse polissen wat voor u het meest gunstige is.